«Hemmeligheten» bak suksess

«Hemmeligheten» bak suksess

Jeg synes jeg har levd lenge nok nå til å dele med dere hva livet har lært meg så langt.

 

Som leder i Grafills tegneseriegruppe en gang på slutten av 90-tallet hadde jeg invitert den britiske serieskaperen Hunt Emerson til å holde foredrag i Oslo. Han fortalte meg at unge håpefulle serieskapere ofte ville vite hva som var hemmeligheten med hans suksess. Men det er jo ingen hemmelighet, sa han. Du arbeider hardt i 15 år med å lære deg å tegne og skrive.

 

Denne tenkemåten er nok ganske vanlig hos helt unge mennesker, men du finner den igjen også hos voksne. Konspirasjonsteoretikere har rendyrket denne tankegangen. De som har oppnådd ting kjenner en hemmelig metode som de holder skjult for allmenheten.

 

Du kan nok være heldig med et bra utseende og bli oppdaget som modell på gaten, men ingen forfatter, næringslivsleder, atlet eller forsker har oppnådd suksess uten langvarig og systematisk trening på fagfeltet sitt.

 

Enkle oppskrifter på hvordan man skal få suksess eller oppnå lykke her i livet faller i stor grad inn under samme kategori. Det er ikke slik at det finnes 10 punkter som fungerer som en mirakelkur for et godt liv eller suksess.

 

Det er hva livet har lært MEG.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar